Європарламент підтримав додаткові квоти на український експорт

Європарламент підтримав додаткові квоти на український експорт

Укрінформ
Європарламент схвалив надання Україні додаткових автономних (односторонніх) торговельних преференцій на безмитний експорт деяких видів продукції.

Пропозиції мають за мету покращити доступ українських експортерів на ринок ЄС, з огляду на складну економічну ситуацію і проведення в Україні економічних реформ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Економічні преференції будуть уведені на додаток до вже наявних у рамках функціонування поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі Україна-ЄС.

Преференції будуть уведені на період у три роки та передбачатимуть додаткові річні квоти з нульовим митним тарифом на таку сільськогосподарську продукцію: натуральний мед (2500 тонн); томатна паста (3000 тонн); виноградний сік (500 тонн); овес (4000 тонн); пшениця (65000 тонн); кукурудза (625000 тонн); ячмінь (325000 тонн); деякі види круп (7800 тонн).

Також преференції забезпечать повне скасування мит на деяку промислову продукцію, зокрема добрива, барвники, взуття, мідь, алюміній, а також телевізійне й звукозаписувальне обладнання.

Читайте також: Україна вже повністю вичерпала квоти на експорт пшениці до ЄС

Умовою та запобіжним заходом для надання преференцій на експорт для України є дотримання у державі демократичних свобод, верховенства права та боротьба з корупцією.

Як очікується, після завершення усіх подальших формальних процедур це рішення набуде чинності наприкінці вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-