Україна вже повністю вичерпала квоти на експорт пшениці до ЄС

Україна вже повністю вичерпала квоти на експорт пшениці до ЄС

Укрінформ
Україна вибрала тарифні квоти на безмитний експорт до країн Європейського Союзу ще по двох категоріях сільськогосподарської продукції: пшениця м'яка, пшеничне борошно та гранули і ячмінна крупа та борошно.

Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Таким чином, Україна вже повністю вибрала квоти на безмитний експорт до країн Європейського Союзу по 7 категоріям сільськогосподарських товарів: мед (5 200 т), кукурудза, кукурудзяне борошно та гранули (450 тис т), цукор (20 070 т), оброблені томати (10 тис т), виноградний та яблучний соки (12 тис т), ячмінна крупа та борошно (6 060 т), пшениця м'яка, пшеничне борошно та гранули (960 тис т.).

Майже вибрані квоти на солод та пшеничну клейковину, а також на ячмінь, ячмінне борошно та гранули. На 50% закриті квоти на безмитний експорт до ЄС вершкового масла та молочних паст і на м'ясо птиці та напівфабрикати з м'яса птиці. 

Як повідомлялось, 20 червня Комітет з міжнародної торгівлі Європарламенту проголосував за збільшення обсягів автономних торговельних преференцій для України, на деякі категорії аграрної продукції: на оброблені томати, пшеницю, кукурудзу, ячмінь, мед, виноградний сік, овес, крупи та оброблене зерно. Голосуватиме Європарламент по цій пропозиції у липні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-