Данилюк розповів про автоматизовану систему, яка зупинятиме махінації з податками

Данилюк розповів про автоматизовану систему, яка зупинятиме махінації з податками

Укрінформ
Автоматизована система призупинення реєстрації податкових накладних з ознаками фіктивності, яка була запущена 1 липня 2017 року, допоможе в автоматичному режимі за чітко визначеними критеріями виявляти махінації з податками.

Про це в колонці для Економічної правди написав міністр фінансів Олександр Данилюк.

«До цього її тестували протягом трьох місяців, ДФС та Мінфін збирали всю можливу інформацію, відгуки та працювали над покращенням роботи системи. Для удосконалення критеріїв, які роблять неможливою реєстрацію ризикових податкових накладних, ми працювали разом з платниками податків, депутатами та експертами», - зазначив Данилюк.

З його слів, боротьба зі схемами при відшкодуванні ПДВ не є чимось новим - до запуску автоматизованої системи призупинення діяла практика розриву договорів про визнання електронних документів. Працівники ДФС в ручному режимі проводили аналіз ризиків та приймали відповідні рішення. Це мало низку суттєвих недоліків та великі корупційні ризики. Односторонній розрив договору про визнання електронних документів призводив до фактичної паралізації роботи підприємства. Правові можливості платника оскаржити або скасувати рішення органів, підтвердивши достовірність господарських операцій, були невизначеними.

Читайте також: Різкого підвищення "мінімалки" не буде - Данилюк

«Тож розробка і запуск централізованої ризикоорієнтованої системи призупинення реєстрації накладних за чітко визначеними критеріями - це не тільки виконання положення Податкового кодексу, а й вирішення комплексної проблеми. Проблеми махінацій з накладними ПДВ», - додав міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-