Стокгольмський арбітраж не зобов'язував платити Газпрому $1,7 мільярда - Нафтогаз

Стокгольмський арбітраж не зобов'язував платити Газпрому $1,7 мільярда - Нафтогаз

Укрінформ
У НАК «Нафтогаз України» заявляють, що в окремому рішенні Стокгольмського арбітражу не вказується про заборгованість у сумі 1,7 млрд доларів перед російським «Газпромом».

Про це йдеться у повідомленні Нафтогазу в Facebook

“Окреме рішення арбітражу від 31 травня 2017 р. не вказує, що Нафтогаз винен Газпрому 1,7 млрд чи будь-яку іншу суму. Або що Газпром щось винен Нафтогазу”, - підкреслили в українській компанії.

Наголошується, що в цьому рішенні арбітражу взагалі не міститься жодних числових значень щодо заборгованості між сторонами. “В ньому викладені принципи, за якими має бути розрахована сума ретроактивної компенсації за переплати, здійснені Нафтогазом, а також ціна, яка має бути застосована до будь-яких обсягів газу, отриманих Нафтогазом, але не оплачених у повному обсязі”, - відзначили в НАК.

Читайте також: Нафтогаз сплатив рекордну суму дивідендів в історії України

Як нагадали в українській компанії, трибунал запропонував Нафтогазу та Газпрому спробувати домовитися щодо сум. “Такі перемовини наразі тривають. Якщо сторони не дійдуть згоди, очікується, що трибунал визначить суми самостійно”, - підкреслили в Нафтогазі.

Нагадаємо, раніше глава російського Газпрому Олексій Міллер заявив, що в рішенні Стокгольмського арбітражу передбачено стягнення з Нафтогазу понад 1,7 млрд дол. на користь Газпрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-