В Укрзалізниці кажуть, що Балчун залишається

В Укрзалізниці кажуть, що Балчун залишається

Оновлено
Укрінформ
Контракт із очільником ПАТ "Укрзалізниця" Войцехом Балчуном автоматично продовжено до 5 червня 2019 року, оскільки жодна зі сторін не вимагає його припинення.

Про це йдеться в коментарі ПАТ "Укрзалізниця" з приводу перебування Балчуна на посаді голови правління товариства, з посиланням на директора з правових питань компанії, доктора юридичних наук, професора Андрія Омельченка. 

"Відповідно до частини 1 ст. 39-1 КЗпП України, якщо після закінчення строку трудового договору трудові відносини фактично тривають, і жодна із сторін не вимагає їх припинення, дія цього договору вважається продовженою на невизначений строк", - зазначив він.

Тому, за словами Омельченка, оскільки після закінчення 5 червня 2017 року строку контракту з головою правління Укрзалізниці від 6 червня 2016 року трудові відносини фактично тривають, і жодна із сторін не вимагала їх припинення (Кабінет міністрів України не приймав жодних рішень із цього приводу), дія контракту з Балчуном, з урахуванням положень частини 1 ст. 39-1 та частини 2 ст. 23 КЗпП, "формально вважається продовженою до 5 червня 2019 року".

Також нагадується, що відповідно до чинного законодавства голова правління ПАТ "Укрзалізниця" призначається та звільняється з посади виключно Кабінетом міністрів України. Згідно із законодавством строк повноважень голови правління товариства становить три роки (пункт 83 Статуту товариства, затвердженого відповідною постановою Кабінету міністрів України). 

Як відомо, міністр інфраструктури Володимир Омелян виступає проти продовження контракту з головою правління ПАТ "Українська залізниця" Войцехом Балчуном. Він висловив сподівання, що Кабмін одностайно відмовиться від продовження контракту з Балчуном. 

Водночас Прем'єр-міністр Володимир Гройсман високо оцінив роботу Балчуна із реалізації інвестиційних проектів. Зокрема, похвалив очільника Укрзалізниці за швидку реконструкцію дільниці Комиш-Зоря - Волноваха та рекордну закупівлю вантажних вагонів.

Контракт з Балчуном сплив 5 червня 2017 року. При цьому сам Балчун заявив, що готовий керувати Укрзалізницею далі, якщо йому продовжать контракт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-