Порошенко підписав закон про ринок електроенергії

Порошенко підписав закон про ринок електроенергії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав Закон про ринок електричної енергії України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, підписання документу відбулося під час відвідування Главою держави Трипільської ТЕС.

“Був прийнятий закон про ринок електричної енергії, який є доленосний, антикорупційний. Не буде більше ніхто встановлювати ціну електроенергії, ціну вугілля,  співвідношення. Те, що на першому етапі було виправдано у вигляді формули - скасовуємо. І прозорий і ефективний ринок буде визначати ціну, перемагатиме той, хто найбільш ефективно працює”, - сказав Президент під час підписання закону.   

Порошенко додав, що з підписанням закону в Україні започатковується процес створення ринку електроенергії з “абсолютно новими, революційними правилами” його функціонування. “Модель ринку  - саме така, за якої працюють країни ЄС. Мета - ми перейдемо до спільної енергетичної системи  Євросоюзу”, - додав він.

Глава держави зазначив, що “уряд спільно з Нацкомісією має якомога швидше сформувати План заходів з імплементації закону”, і цей план має бути у подальшому винесений на розгляд РНБО та Нацради реформ.

Закон про ринок електричної енергії України ухвалено 13 квітня цього року.

Документом передбачено включення в перелік учасників ринку трейдера, яким може бути суб’єкт господарювання, що здійснює купівлю електроенергії винятково з метою її перепродажу, крім продажу кінцевому споживачеві.

Як пояснювали автори законопроекту, існування трейдерів на ринку електричної енергії сприятиме обмеженню значних коливань цін на ринку.

Документ також направлений на виконання зобов’язань України за договором про заснування Енергетичного співтовариства та Угодою про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-