Остаточне рішення Стокгольмського арбітражу буде не раніше осені - Коболєв

Остаточне рішення Стокгольмського арбітражу буде не раніше осені - Коболєв

Укрінформ
Остаточне рішення Стокгольмського арбітражу щодо справи НАК "Нафтогаз України" та російського Газпрому можна очікувати не раніше, ніж за три місяці.

Про це у інтерв'ю 5 каналу сказав голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Про основні елементи рішення українська сторона сказала публічно. Ці рішення тепер треба трансформувати у математичний розрахунок і це займе певний час, і цей математичний розрахунок стане основою для другого остаточного рішення трибуналу. Ми очікуємо, що це буде зроблено протягом трьох місяців", - сказав Коболєв.

За його словами, до винесення остаточного рішення сторонам не рекомендується робити жодних прогнозів.

"По певних питаннях, які ставила Україна, ми отримали негативну відповідь. Наприклад, це термін, з якого українська сторона хотіла здійснити перегляд ціни. Ми наполягали, що він має бути ретроспективним та починатися з 2010 року, трибунал виніс рішення, що такий перегляд ціни буде з 2014 року", - зазначив Коболєв.

Але, разом з тим, російська сторона взагалі проти будь-якого перегляду.

"Це є, з точки зору України, не повним задоволенням вимог. Нам сказали "так" на перегляд ціни, нам відмовили з 2010 року. Рішення містить пояснення логіки трибуналу. Період, з якого трибунал ухвалив рішення про перегляд ціни для Нафтогазу, більшою мірою був визначений тими діями, які керівництво НАК до 2014 року та керівництво країни у 2010-2014 році здійснювали стосовно цього контракту", - зазначив голова НАК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-