Ціна на російський газ буде переглянута з 2014 року – Коболєв

Ціна на російський газ буде переглянута з 2014 року – Коболєв

Відео
Укрінформ
Глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв розповів про рішення Стокгольмського арбітражу щодо терміну, з якого буде здійснений перегляд цін на газ.

Про це повідомляє "5 канал".

"По певних питаннях, які задавала українська сторона, ми отримали так само і негативну відповідь. Найбільш простим прикладом цього є термін з якого українська сторона хотіла здійснити перегляд ціни. Ми наполягали на тому що перегляд ціни повинен бути ретроспективним і він повинен починатися з 2010 року. Трибунал виніс рішення, що такий перегляд ціни буде з 2014 року. Російська сторона сказала, що вона в принципі проти будь-якого перегляду ціни. Тому, скажімо, з точки зору України це є не повним задоволенням тієї вимоги. Тобто нам сказали так, на перегляд ціни, нам сказали, ні, з 2010 року, нам сказали, так, з 2014 року", - розповів глава "Нафтогазу".

"Період з якого трибунал прийняв рішення про перегляд ціни для "Нафтогазу" в більшості був визначений тими діями, які керівництво "Нафтогазу", яке було в компанії до 2014 року, та керівництво України з 2010 по 2014 рік приймало по відношенню до цього контракту і по відношенню того, за якою ціною імпортувався газ Росії", - додав він.

Як  повідомляв Укрінформ, "Нафтогаз" отримав рішення Стокгольмського арбітражу у виробництві проти російського "Газпрому" щодо контракту на поставку газу. За словами глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва, арбітраж повністю відхилив вимоги "Газпрому" щодо принципу "бери або плати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-