Глава

Глава "Нафтогазу" припускає арешт активів "Газпрому"

Укрінформ
Винесене Стокгольмським арбітражем 31 травня рішення у спорі НАК "Нафтогаз України" з ВАТ "Газпром" не є проміжним, як стверджує російський монополіст.

Про це глава правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив в інтерв'ю "5 каналу".

"Газпром некоректно використовує цей термін. Це рішення не проміжне, це окреме рішення. І це рішення чітко говорить, що за газ, який Україна не відбирала, але Росія наполягає, щоб ми платили за принципом "бери або плати", ми платити не будемо нічого", – наводить його слова ZN,ua.

Можлива відмова російського монополіста від виконання судового рішення буде безпрецедентним. Тоді українська сторона в судовому порядку домагатиметься арешту активів "Газпрому" за кордоном", - підкреслив глава "Нафтогазу".

Коболєв також повідомив, що розрахунок сум компенсацій, що надаються у відповідності з рішенням суду, займе орієнтовно два-три місяці.

"Нам вдалося переглянути ціну з 2014 року - це означає, що за весь обсяг газу, який "Нафтогаз" купував у російського "Газпрому" з цього періоду часу, "Газпром" повинен буде компенсувати певну суму", – уточнив глава правління "Нафтогазу".

Він також додав, що перше рішення стосувалося справи про постачання газу. Крім того, суд має винести рішення за спором про транзит газу, яка за графіком має з'явитися до кінця червня, але розгляд питання може затягнутися.

Як повідомляв Укрінформ, "Нафтогаз" отримав рішення Стокгольмського арбітражу у провадженні проти російського "Газпрому" про контракту на поставку газу. За словами глави "Нафтогазу" Андрія Коболєва, арбітраж повністю відхилив вимоги "Газпрому" щодо принципу "бери або плати".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-