Ган анонсував допомогу Україні в €50 мільйонів - Геращенко

Ган анонсував допомогу Україні в €50 мільйонів - Геращенко

Укрінформ
Комісар ЄС Йоганнес Ган проанонсував у Маріуполі, що розглядається питання надання Україні 50 мільйонів (євро), які мають піти на гуманітарні і інфраструктурні проекти.

Про це у п’ятницю на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко, яка теж перебуває зараз у Маріуполі.

«Сьогодні комісар Ган проанонсував, що розглядається питання надання Україні 50 мільйонів, які також мають піти на гуманітарні і інфраструктурні проекти», - написала Геращенко.

Вона нагадала, що протягом останніх років Єврокомісія виділила близько 400 мільйонів євро на допомогу Україні. З них 1,3 мільйона пішли на допомогу Маріуполю, зокрема на створення медичної лабораторії в Східному районі, який постраждав від обстрілів взимку 2015 року. Також місто змогло закупинити нові тролейбуси. А сьогодні відкрито перший гуртожиток для 35 родин переселенців. «Це правильно, коли європейські високопосадовці на власні очі бачать, куди спрямовується євродопомога. На реінтеграцію Донбасу - це є державна політика української влади», - підкреслила Геращенко. 

Вона констатувала, що після Широкиного єврокомісар відвідав постраждалий і відновлений район м. Маріуполь "Східний", побував в медичній лабораторії і гуртожитку, які були побудовані і реконструйовані за європейські кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-