Енергетична хартія зацікавлена, щоб Україна лишалася транзитною країною

Енергетична хартія зацікавлена, щоб Україна лишалася транзитною країною

Укрінформ
Транзит російського газу через Україну збережеться, навіть якщо між двома державами не буде досягнуто спільної угоди. 

Про це під час форуму з Енергетичної хартії, присвяченого транзиту ресурсів, у коментарі кореспонденту Укрінформу сказав генеральний секретар конференції з Енергетичної хартії Урбан Руснак.

"Я особисто оптиміст. Я вважаю, що транзит через Україну збережеться, навіть якщо не буде спільної угоди між Україною та Росією. Дуже правильно побудувати комерційні відносини. Найімовірніше, точки здачі газу в європейському напрямі рушать на схід. Сьогодні вони знаходяться у Словаччині, але після 2019 року, найімовірніше, вони повинні рушити на схід", - зазначив Руснак.

Він підкреслив, що Україна повинна забезпечити інфраструктуру, яка дасть змогу перенести точки передачі газу до східного кордону.

"У нас дуже позитивна позиція. Щодо того, чи буде Україна транзитною країною, чи ні, вирішувати не нам, але ми, звичайно, за те, щоб транспортна інфраструктура України в майбутньому була задіяна. Я думаю, що певні обсяги газу і далі транспортуватимуться через Україну, але скільки це буде - це питання часу", - сказав Руснак.

Конференція з Енергетичної хартії - це міжнародна міжурядова організація, керівний орган процесу Енергетичної хартії, заснована на основі Договору до Енергетичної хартії 1994 року. Станом на сьогоднішній день до хартії приєдналося більш як 70 держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-