Суд зобов’язав повторно провести конкурс на посаду заступників голови Держгеонадр

Суд зобов’язав повторно провести конкурс на посаду заступників голови Держгеонадр

Укрінформ
Суд зобов’язав повторно провести конкурс на посаду заступників голови Державної служби геології та надр України, визнавши попередній конкурс незаконним.

Про це Укрінформу повідомила Наталія Мелень - прес-секретар Миколи Бояркіна, який виконував обов'язки керівника відомства до 18 травня 2017 року, коли Кабмін скасував розпорядження про покладення на Бояркіна відповідних повноважень.

"Сьогодні, 30 травня, Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним конкурс на посади заступників голови Державної служби геології та надр України. Суд визнав протиправними та скасував рішення конкурсної комісії щодо переможців Олега Кирилюка та Миколи Фощія. Окрім цього, суд зобов’язав провести конкурс повторно", - зазначила Мелень, додавши, що конкурс на заміщення вакантних посад, а саме: заступників голови Держгеонадр, з порушеннями відбувся наприкінці 2016 року.

За її словами, суд скасував рішення Комісії з питань вищого корпусу державної служби на заміщення вакантних посад першого заступника та заступника голови Держгеонадр. Цей конкурс відбувся ще 27 жовтня 2016 року, тоді перемогу на посаду першого заступника голови здобув Микола Фощій, а заступником голови обрали Олега Кирилюка. 

"Однак через низку порушень законність цього конкурсу оскаржили в Окружному адміністративному суді м. Києва та Дніпропетровському окружному адміністративному суді. Київський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію попередніх судів щодо визнання протиправним рішення Комісії з питань вищого корпусу державної служби та порушення процедури проведення конкурсу. Цим же рішенням суд зобов’язав конкурсну комісію повторно провести конкурс на зайняття вакантних посад заступників голови Держгеонадр", - зазначила прес-секретар Бояркіна.

Як повідомлялося, після невдалого проведення конкурсу на зайняття вакантних посад заступників голови Держгеонадр було призначено проведення конкурсу на зайняття посади голови служби на 16 травня. Однак через відсутність кворуму конкурс перенесли на 23 травня. 

За 5 днів до його проведення, 18 травня, Кабмін призначив заступником т.в.о. голови Держгеонадр Олега Кирилюка та першим заступником голови Миколу Фощія.

Згодом Окружний адміністративний суд Києва зупинив дію розпоряджень Кабміну щодо призначення Фощія та Кирилюка на керівні посади в Державній службі геології та надр.

Проте тиждень потому на Урядовому порталі були оприлюднені розпорядження від 24 травня про повторне призначення заступником голови Держгеонадр Кирилюка та покладення на нього повноважень в.о. голови служби, а також - про призначення першим заступником голови Держгеонадр Фощія.

Сам же конкурс на голову Держгеонадр 24 травня відбувся безрезультатно, комісія не змогла обрати переможця.

А вже 25 травня Кирилюк і Фощій зайняли кабінети керівників, хоча урядове розпорядження про їх призначення було офіційно опубліковане (набуло чинності) лише 29 травня. 

За даними ЗМІ, Кирилюк - колишній член Партії регіонів, керівник Житомирської ДАБІ, що підпадав під дію закону про люстрацію. Фощій - колишній гендиректор ДП "Південукргеологія", був звільнений зі скандалом після того, як аудитор виявив нераціональне використання підприємством державних коштів, багатомільйонні заборгованості з виплати зарплат працівникам та доведення підприємства до банкрутства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-