Кабмін повторно призначив Кирилюка та Фощія керівниками Держгеонадр

Кабмін повторно призначив Кирилюка та Фощія керівниками Держгеонадр

Укрінформ
На Урядовому порталі оприлюднені розпорядження про повторне призначення Олега Кирилюка та Миколи Фощія керівниками Держгеонадр.

Відповідні розпорядження №342-р, №343-р, №344-р і №345-р від 24 травня - про скасування розпоряджень Кабінету міністрів від 18 травня 2017 та повторне призначення указаних осіб від 24 травня 2017 року оприлюднені на Урядовому порталі. 

Крім того, повторно визнано таким, що втратило чинність, розпорядження від січня 2015 року, згідно з яким обов'язки глави відомства виконував Микола Бояркін. 

Як відомо, 18 травня Кабмін видав розпорядження про призначення на посаду т.в.о. голови Держгеонадр Олега Кирилюка та першого заступника голови Миколи Фощія, однак через порушення процедури суд призупинив ці рішення Кабміну. 

23 травня комісія з питань вищого корпусу державної служби не змогла обрати переможця конкурсу на посаду голови Держгеонадр. Конкурс мав відбутися ще 16 травня, однак був перенесений через відсутність кворуму.

25 травня у Державній службі геології та надр України заявили, що невідомі захопили кабінет керівника відомства, працівників служби не допускали до робочих місць. При цьому невідомі особи намагалися отримати доступ до документів, печаток і сейфа.

26 травня Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про необхідність проведення серйозного і публічного аудиту щодо нового керівництва Держгеонадр. На його думку, потрібно передати матеріали щодо ситуації у Держгеонадрах до Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури, аби вони з'ясували, що саме відбувалося протягом останніх років з надрами України.

Того ж дня громадська організація «Геологія України», за чиїм позовом були скасовані розпорядження Кабміну від 18 травня, звернулася із заявою до Уряду з вимогою провести прозорий конкурс на посаду голови Держгеонадр.

За даними ЗМІ, Олег Кирилюк - колишній член "Партії регіонів", керівник Житомирської ДАБІ, що підпадав під дію закону про люстрацію. Микола Фощій - колишній гендиректор ДП "Південукргеологія", був звільнений після того, як аудитор виявив нераціональне використання підприємством державних коштів, багатомільйонні заборгованості з виплати зарплат працівникам та доведення підприємства до банкрутства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-