Президент звільнив двох членів Нацкомісії у сфері енергетики

Президент звільнив двох членів Нацкомісії у сфері енергетики

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко звільнив двох членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Юрія Голляка та Володимира Євдокімова.  

Відповідні укази, підписані 26 травня, опубліковані на сайті Глави держави.“Звільнити Голляка Юрія Борисовича з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг”, -  йдеться в указі  №№144/2017.

Іншим указом, №145/2017 звільнено члена НКРЕКП Володимира Євдокімова.

Звільнення проведено “відповідно до пункту 3 розділу IV "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", пункту 1 статті 1 Указу Президента України від 23 березня 2017 року № 78 "Про затвердження плану ротації голови та членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг".

Як повідомляло агентство, Президент України Петро Порошенко підписав 23 листопада 2016 року закон "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" (НКРЕКП).

Відповідно до закону, Комісія складатиметься із семи осіб, які призначаються і звільняються указом Президента. Новий закон передбачає, що заміна чинних членів НКРЕКП на нових проходитиме в три етапи: перших трьох повинні змінити не пізніше шести місяців з моменту набуття чинності закону, ще двох – не пізніше 12, решту – не пізніше, ніж через 18 місяців.

Членів НКРЕКП обиратиме номінаційна комісія у складі п'яти осіб: двох представників делегує Президент, двох – парламент, одного – Кабінет міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-