Вимоги до акціонерних товариств будуть як у Європі - ЄБРР

Вимоги до акціонерних товариств будуть як у Європі - ЄБРР

Укрінформ
Вимоги до публічних акціонерних товариств буде підвищено, що цілком відповідає європейським нормам, після ухвалення закону щодо розкриття інформації на фондовому ринку та вдосконалення порядку емісії цінних паперів і розширення можливостей для залучення капіталу (законопроект №5592-д).

Про це в Укрінформі на круглому столі на тему: "Ціна публічності: виклики та можливості для акціонерних товариств" сказала директор з управління ЄБРР Оляна Гордієнко.

"Законопроект (№5592-д - ред.) пропонує не нову ідею, вона застосовувалась в сусідніх країнах. Що вона означає, так це те, що з якогось моменту всі акціонерні товариства є просто акціонерними товариствами, а далі, якщо воно хоче відповідати ознакам публічності або хоче робити залучення капіталу, воно має пройти певний шлях", - сказала Гордієнко.

Вона зазначила, що розробники законопроекту намагалася врахувати всі питання, які стосуються роботи акціонерних товариств.

"Наприклад, з 1 січня, коли всі товариства стануть акціонерними, що їм писати в контракті, чи переукладати ці контракти та на всі інші питання комісія шукала відповіді і намагалась врахувати їх в законі. Хоча, ще буде розроблено багато нормативних документів з впровадження цього закону", - зазначила Гордієнко.

Вона підкреслила, що навіть якщо зараз немає відповіді на якесь практичне запитання в даному законопроекті, то воно буде далі враховано.

«Публічні товариства, ті які залучають або мають намір залучати капітал, будуть підпорядковуватись суворим правилам, які є в Європі, за умови, коли буде прийнято законопроект», - зауважила Гордієнко.

Як відомо, законопроект №5592-д передбачає зміни підходу при визначенні приватних і публічних акціонерних товариств. Насамперед з його ухваленням всі акціонерні компанії вважатимуться приватними, незалежно від таких чинників, як кількість акціонерів, наявність біржового курсу з їхніми цінними паперами чи корпоративної структури. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-