Нафтогаз виплатив $300 мільйонів за кредитом ЄБРР

Нафтогаз виплатив $300 мільйонів за кредитом ЄБРР

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» погасила позику в рамках другого раунду використання коштів за поновлювальною кредитною лінією Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Протягом липня – вересня 2016 року Нафтогаз повністю використав доступні кошти за кредитом у розмірі $300 млн. 

Про це Укрінформ повідомили в Департаменті з корпоративних комунікацій Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

"Виплати процентів та повернення кредиту відбулися вчасно", - зазначили в компанії.

Кредитна лінія продовжує діяти до 2018 року. Нафтогаз планує скористатися її коштами для підготовки до наступного опалювального сезону.

«Кредитна лінія ЄБРР не лише надає нам можливість отримувати дешевий ресурс для закупівлі газу перед опалювальним сезоном, а й відіграє важливу роль у просуванні реформ в енергетичному секторі. ЄБРР проводить постійний моніторинг впровадження нових стандартів звітності, прозорості, екологічної та соціальної відповідальності на підприємствах державної форми власності і, зокрема, і в Нафтогазі», – зазначив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Всього в рамках другого раунду використання коштів кредиту ЄБРР в Україну надійшло 1,8 млрд куб. м газу. При цьому Нафтогаз частково фінансував договори, укладені за результатами процедур закупівлі за кредитні кошти ЄБРР, за власний рахунок.

Середньозважена вартість закупівлі газу в Європі за кредитні кошти в пункті постачання становила 185 дол./ткм. Постачальниками Нафтогазу за кошти кредиту ЄБРР були компанії Axpo Trading AG, CEZ, a.s., Engie SA, Eni Trading & Shipping S.p.A., RWE Supply & Trading GmbH та Uniper Global Commodities SE, визначені за результатами конкурсної процедури закупівель.

Нагадаємо, у рамках першого раунду використання коштів кредитної лінії ЄБРР Нафтогаз закупив 1,7 млрд куб. м газу на опалювальний сезон 2015-2016 рр.

Кредитна лінія ЄБРР у розмірі $300 млн була відкрита у жовтні 2015 року та призначена для закупівлі газу на західному кордоні України. Однією з умов надання кредиту ЄБРР була реалізація Урядом України плану дій щодо реформи корпоративного управління в Нафтогазі.

Позика ЄБРР є поновлювальним кредитом на 3 роки. Протягом цього строку Нафтогаз може погашати і знову позичати кошти в межах цієї суми, щоб профінансувати авансові закупівлі газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-