Канада теж готується переглянути вільну торгівлю із США

Канада теж готується переглянути вільну торгівлю із США

Укрінформ
Канада хоче отримати якомога більше вигоди від оновленої Північноамериканської зони вільної торгівлі та готова відстоювати свої інтереси.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, коментуючи рішення адміністрації США про перегляд умов Угоди про вільну торгівлю в Північній Америці (NAFTA), яка охоплює домовленості між США, Мексикою і Канадою.

"Зараз ми знаходимося на важливому перехресті, яке дає нам змогу визначити, як ми можемо найкраще пристосувати NAFTA до нових реалій та застосувати прогресивні, вільні та чесні підходи до торгівлі та інвестицій", - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що Канада "непохитно віддана" вільній торгівлі у Північній Америці та хоче, аби її перевагами скористалося якомога більше громадян.

"Ми продовжуватимемо тісно консультуватися із регіонами, галузями промисловості, професійними спілками, громадянським суспільством, аналітичними центрами, науковцями, представниками корінних народів, жінками, молоддю та широким загалом. Це дозволить нам оцінити, що має найбільше значення для канадців та досягти наших інтересів", - зазначила міністр.

На її переконання, NAFTA дозволила досягти економічного зростання та створити робочі місця по всьому материку.

Як повідомляв Укрінформ, під час передвиборної кампанії Дональд Трамп багаторазово критикував NAFTA та обіцяв у випадку перемоги переглянути цю торговельну угоду, створену у 1994 році між Мексикою, Канадою та США.

У четвер Білий дім офіційно повідомив Конгрес США про свій намір переглянути умови цієі угоди.

NAFTA досі є найбільшою в світі регіональною зоною вільної торгівлі, з населенням в 478 млн. чоловік і сукупним ВВП у розмірі 20,7 трлн дол. США, тобто  близько 30% світового ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-