Уряд США формально розпочав процедуру перегляду міжнародної угоди NAFTA

Уряд США формально розпочав процедуру перегляду міжнародної угоди NAFTA

Укрінформ
Адміністрація США офіційно повідомила Конгрес про початок переговорного процесу щодо перегляду Угоди про вільну торгівлю в Північній Америці (NAFTA), яка охоплює домовленості між США, Мексикою і Канадою.

Таким чином, команда президента Трампа формально запустила процес перегляду угоди, яка діяла протягом 25 років, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні президент Трамп виконує одну з його ключових обіцянок американському народу", - наголошується в листі законодавцям за підписом торгового представника США Роберта Лайтхайзера в четвер.

У документі представник адміністрації оповістив членів Конгресу, що американський уряд розпочне переговори з Канадою і Мексикою у 90-денний термін, відповідно до правил укладання угод у сфері торгівлі, що підлягають прискореному розгляду законодавцями. При цьому, як зазначається в листі, адміністрація розраховує завершити переговори з Канадою і Мексикою до кінця нинішнього року.

Дональд Трамп неодноразово під час передвиборчої кампанії, а також після неї називав угоду NAFTA "катастрофою" для США. Він пригрозив вийти з угоди в односторонньому порядку, однак після розмов з лідерами Мексики і Канади було досягнуто домовленості про її перегляд. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-