Нафта дорожчає на тлі заяв щодо продовження віденської угоди

Нафта дорожчає на тлі заяв щодо продовження віденської угоди

Укрінформ
Ціни на нафту зростають у понеділок після того, як Саудівська Аравія і РФ повідомили про пропозицію продовжити віденську угоду щодо скорочення видобутку нафти на діючих умовах.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 1,55% - до 51,63 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зросла на 1,63% - до 48,62 долара за барель.

Саудівська Аравія і Росія у понеділок домовилися продовжити угоду про скорочення нафтовидобутку до кінця березня 2018 року для відновлення балансу на світовому ринку, йдеться у спільній заяві міністрів енергетики двох країн.

Наступний етап скорочення виробництва сировини проводитиметься в тому ж обсязі, що й за поточної угоди, сказав міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх на спільному брифінгу зі своїм російським колегою Олександром Новаком у Пекіні.

Картель ОПЕК і 11 країн, які не входять в організацію, включаючи Росію, домовилися скоротити видобуток нафти у першому півріччі 2017 року на 1,8 мільйона барелів за добу для відновлення цін на сировину. На частку Росії з цього обсягу припадає 300.000 барелів.

Обидва міністри домовилися докласти максимум зусиль для зниження світових запасів нафти до середнього рівня за п'ять років і очікують, що інші виробники також підтримають продовження глобального пакту, йдеться у спільній заяві Новака та аль-Халіда.

До ідеї продовження глобального пакту найбільших нафтовиробників підштовхнуло зниження котирувань до мінімуму з 30 листопада 2016 року через надлишок пропозиції, що зберігається на ринку, попри скорочення видобутку ОПЕК+.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,62 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,80 долара за барель, що на 4 центи нижче рівня закриття торгів ($50,84).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-