Brent подолав $50 на фоні даних міненерго США

Brent подолав $50 на фоні даних міненерго США

Укрінформ
Нафта зросла в ціні у четвер, продовживши вчорашнє посилення через дані щодо запасів нафти в США. 

У середу "чорне золото" продемонструвало впевнене зростання, Brent подолав $50 за барель після виходу даних Міненерго США, що вказали на більш значне, ніж очікувалося, скорочення запасів. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,48% - до 50,46 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,55% - до 47,59 долара за барель.

Стрибок цін на нафту в середу був максимальним з 1 грудня 2016 року - дня, наступного за укладенням країнами ОПЕК угоди про скорочення видобутку нафти, свідчать дані FactSet.

Дані Міненерго США, опубліковані напередодні, вказали на зниження запасів нафти в країні за підсумками минулого тижня на 5,2 млн барелів, найшвидшими темпами у поточному році. Аналітики, опитані S&P Global Platts, в середньому прогнозували скорочення запасів лише на 1,8 млн барелів.

"Саме істотне з початку цього року скорочення запасів є "бичачим" чинником, - відзначає директор з досліджень в сировинному секторі ClipperData Метт Сміт. - Воно пов'язане, головним чином, з несприятливими погодними умовами в Мексиканській затоці, що обмежили імпорт".

Видобуток нафти в США минулого тижня зріс на 21 тис. барелів на добу (б/д) - до 9,314 млн б/д.

"Дані Міненерго дозволяють припустити, що темпи збільшення виробництва нафти в США сповільнюються, при тому що запаси почали знижуватися, - говорить аналітик видання Sevens Report Тайлер Річі. - Подальше вирівнювання видобутку нафти в США, зниження запасів, а також продовження країнами ОПЕК угоди про скорочення видобутку підтримають нафтовий ринок".

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,45 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,22 долара за барель, що на 2 центи вище рівня закриття торгів ($50,20).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-