У ЄС обговорять торговельні преференції для України

У ЄС обговорять торговельні преференції для України

Укрінформ
Рада ЄС обговорить поточну ситуацію щодо збільшення для Україні квот на експорт деяких видів товарів.

Це питання включено до порядку денного засідання Ради ЄС у закордонних справах (торгівля) 11 травня, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Рада ЄС обговорить стан справ щодо тимчасових автономних торговельних заходів для України. Ця законодавча пропозиція була внесена у вересні 2016 року з метою сприяння доступу України на ринок ЄС у частині постачання деяких видів промислової та сільськогосподарської продукції з огляду на складну економічну ситуацію та проведення економічних реформ в Україні», - заявили у Раді ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня Комітет Європарламенту з питань міжнародної торгівлі схвалив законодавчий регламент про збільшення для України експортних квот на постачання деяких видів товарів до країн ЄС.

Збільшення квот на український експорт до ЄС стосуватиметься томатів, пшениці та мінеральних добрив.

Далі, за процедурою, це рішення має остаточно проголосувати Європарламент на пленарному засіданні у травні та затвердити Рада ЄС.

Уряд України звернувся до Єврокомісії надати державі односторонні торговельні преференції з метою компенсації економічних втрат, спричинених російською агресією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-