Ціна на нафту знизилася на тлі даних щодо запасів у США

Ціна на нафту знизилася на тлі даних щодо запасів у США

Укрінформ
Нафта впала в ціні в четвер через змішані дані щодо запасів нафти в США і невизначеності з приводу продовження угоди ОПЕК про скорочення об'ємів видобутку нафти. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,22% - до 50,68 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опустилася на 0,29% - до 47,68 долара за барель.

Як повідомило Міненерго США, комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 28 квітня, знизилися на 0,9 мільйона барелів або на 0,2% - до 527,8 мільйона барелів. При цьому аналітики чекали більшого зниження - на 2,333 мільйона барелів або на 0,44% до 526,367 мільйона барелів.

Крім того, запаси нафти на найбільшому в країні терміналі в Кушинге (Cushing) знизилися на 0,7 мільйона барелів, становивши 66,7 мільйона барелів. Запаси дистилятів зменшилися з показника попереднього тижня на 0,6 мільйона барелів або на 0,4%, до 150,4 мільйона барелів. При цьому експерти прогнозували зростання на 0,723 мільйона барелів.

"Дані Міненерго показали, що запаси в США впали всього на 930 тисяч барелів, до 527,8 мільйона барелів. Виробництво в США зростає 11-й тиждень підряд", - наводить агентство Рейтер думку аналітиків ANZ.

Ринок також поступово готується до зустрічі міністерського комітету ОПЕК 24 травня у Відні; до цієї дати усі учасники угоди повинні підготувати свої позиції з питання продовження угоди про скорочення видобутку нафти. Остаточне рішення прийматиметься 25 травня, коли буде зрозуміла ситуація на ринку і зібрані позиції усіх країн. "Ринок ставатиме усе більш нервовим з наближенням кінця травня", - наводить агентство слова старшого аналітика ринку OANDA Джеффрі Халлі (Jeffrey Halley).

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,59 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 50,54 долара за барель, що на 25 центів нижче рівня закриття торгів ($50,79).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-