За підтримки

За підтримки "Енергоатому" у Брюсселі відкрилася виставка «Діти війни»

Відео
Укрінформ
У понеділок у штаб-квартирі НАТО відкрилася фотовиставка «Діти війни», присвячена трагедії та стражданням, які принесла для українських дітей агресія Росії.

Проект був реалізований Балто-Чорноморською безпековою конфедерацією за підтримки «Енергоатому».

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Як зазначила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, що представляє українську делегацію на засіданні Комісії Україна-НАТО, за час війни на Донбасі загинуло більш ніж 200 дітей, а поранень зазнали понад 500 дітей.

"Російська агресія вплинула на кожну восьму дитину України, більше того, 250 тисяч дітей - серед внутрішньо переміщених осіб, приблизно 50 тис. дітей не мають доступу до освіти, тому що школи були зруйновані чи не відкривалися через ситуацію в сфері безпеки. Але це не про статистику чи цифри, а про унікальне життя дітей", - сказала вона.

Віце-прем’єр наголосила, що найбільшою причиною смертей та поранень, які отримують діти, є вибухові пристрої.

«Ми дуже вдячні НАТО, яка готова нам допомогти з гуманітарним розмінуванням. За останні місяці війна та агресія РФ в Україні не отримує уваги перших сторінок в засобах масової інформації. Ми сподіваємося, що це буде нагадувати міжнародній спільноті, проти чого ми стоїмо", - підкреслила Климпуш-Цинцадзе. 

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні пройде засідання Комісії Україна-НАТО. Головним питанням засідання стане презентація українською стороною Річної національної програми під егідою Комісії Україна-НАТО на 2017 рік, яку 8 квітня 2017 року затвердив своїм указом Президент України Петро Порошенко.

Відео UA/TV

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-