Мінфін США зажадав від Німеччини стимулювати внутрішній попит

Мінфін США зажадав від Німеччини стимулювати внутрішній попит

Укрінформ
Американське міністерство фінансів вимагає від Німеччини вжити заходів у зв'язку з високим профіцитом торгового балансу, що виник в результаті ринкових операцій із США.

Про це повідомляє DW.

ФРН слід стимулювати внутрішній попит, щоб боротися з дисбалансом у торгівлі з США, йдеться в першій заяві нового уряду США про грошову політику з торговими партнерами.

Мінфін США також висловив стурбованість стійким дефіцитом в торгівлі з Німеччиною, який нині становить 65 млрд дол (58 млрд євро). "Як четверта завбільшки економіка світу, Німеччина повинна робити свій внесок у розвиток більш збалансованого попиту", - вказується в повідомленні, яке було представлено американському Конгресу. У документі також вказується на великий дефіцит у торгівлі з Китаєм. Разом з цим констатується, що обидві країни не домагалися переваг за рахунок валютних маніпуляцій.

Раніше президент США Дональд Трамп неодноразово звинувачував Пекін искусственом заниженні курсу юаня для здешевлення своїх товарів і нанесення збитку виробництва США. Крім цього, Трамп заявив, що Німеччина використовує слабкий євро для отримання торговельних переваг у відносинах з Вашингтоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-