Уряд пропонує з 2018 року знизити ренту на видобуток газу

Уряд пропонує з 2018 року знизити ренту на видобуток газу

Укрінформ
Кабінет міністрів в рамках виконання стратегії нарощення видобутку природного газу і забезпечення повної енергетичної незалежності країни пропонує вже з 2018 року знизити ренту на видобуток палива.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман в ході виступу у Верховній Раді, повідомляє Урядовий портал.

Він нагадав, що вже понад 500 днів Україна живе без російського газу. Окрім того, цього року видобувна галузь має наростити власний видобуток газу на 500 млн кубометрів, а в середньостроковій перспективі обсяг власного видобутку має повністю на 100% задовольнити потреби України в паливі.

"Зрозуміло, що для цього потрібен час і інвестиції. Але вже зараз Укргазвидобування отримало 27 нових дозволів на видобуток газу. А далі треба створити максимально сприятливі умови для добувної галузі. І таких умов є дві. Треба нарешті з 2018 року понизити ренту на видобуток газу, ввести єдину ренту на рівні 12%. Такий підхід може бути прийнятним. І друга позиція - дерегуляція. Маємо прийняти правильні рішення для досягнення енергетичної незалежності", - сказав Гройсман.

Як відомо, на сьогодні ставка рентної плати за видобуток природного газу становить 29% - для приватних компаній та 50% - для державної компанії Укргазвидобування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-