Україна сподівається на отримання додаткових квот на експорт до ЄС

Україна сподівається на отримання додаткових квот на експорт до ЄС

Укрінформ
Переговори України з Європейським парламентом щодо отриманням додаткових торговельних квот на окремі види товарів ідуть складно, але український уряд сподівається на їх успіх.

Про це в Чернігові на форумі "Угода про Асоціацію з ЄС: можливості для малого та середнього бізнесу", повідомила віце-прем'єр- міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Ми активно працюємо з Євросоюзом над отриманням додаткових, так званих автономних торговельних квот, і зараз це питання обговорюється в Європарламенті. Не просто йде. Країни ЄС так само захищають свої ринки збуту, вони не чекають нас там із розпростертими обіймами і готовністю поділитися своїми ринками. Але ми працюємо, намагаємось переконати європарламентаріїв підтримати квоти, які були запропоновані Європейською комісією", - сказала віце-прем'єр.

За її словами, з проханням надати додаткові квоти для просування на європейські ринки деяких товарів українських уряд звернувся до ЄС рік тому. У відповідь Єврокомісія внесла відповідну пропозицію в Європарламент. Коли той підтримає її (а за ним - Європейська рада), то Україна отримає ще на 3 роки додаткові можливості експорту в ЄС окремих груп товарів агропромислового сектору (зерна, меду, соків, перероблених томатів) та промислового - взуття, мінеральних добрив, окремих електротоварів, алюмінію.

У Чернігові  Климпуш-Цинцадзе перебуває сьогодні з робочою поїздкою. На форумі для підприємців, який пройшов у приміщенні Чернігівської ОДА, вона поспілкувалася з представниками малого та середнього бізнесу області - розповіла, над чим працює уряд для розширення експортних можливостей українських товаровиробників та відповіла на запитання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-