Австралія узгодила параметри угоди про зону вільної торгівлі  з Євросоюзом

Австралія узгодила параметри угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом

Укрінформ
Міністр торгівлі Австралії Стівен Чобо провів консультації з європейським комісаром з питань торгівлі Сесілією Мальмстрем, в ході яких були остаточно узгоджені параметри угоди про вільну торгівлю, за якими сторони вестимуть переговори.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу МЗСіТ Австралії.

«Сподіваюся, це (початок переговорів) відбудеться в другій половині року, - сказав міністр, уточнивши, що ніяких конкретних термінів поки не узгоджено. – Мені тепер необхідно отримати формальний дозвіл на початок переговорів в уряду, аналогічні процедури слід пройти і європейцям, у яких все це часом займає більше часу, ніж у нас, оскільки їх система охоплює багато країн».

За словами міністра, перемовини Австралії і Євросоюзу щодо угоди про вільну торгівлю можуть стартувати у другій половині нинішнього року.

ЄС є другим за величиною торговим партнером Австралії і найбільшим джерелом іноземних інвестицій.

У 2015-16 рр, обсяги двосторонньої торгівлі склали $95,6 млрд, а загальний обсяг інвестицій в акції з ЄС - майже $1 трлн.

Експорт ЄС до Австралії включає в себе головним чином транспортні засоби і машини, імпорт – мінеральні ресурси і сільськогосподарські товари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-