Україна зобов'язалася перед МВФ відкрити ринок землі з наступного року

Україна зобов'язалася перед МВФ відкрити ринок землі з наступного року

Укрінформ
Нове законодавство в Україні, яке дозволятиме продаж сільськогосподарських земель, має бути прийняте парламентом до кінця наступного місяця, а мораторій на продаж земель припинить свою дію після завершення 2017 року.

Такі зобов'язання українська сторона взяла перед МВФ у оновленому Меморандумі з питань економічної та фінансової політики, оприлюдненому у вівторок, передає Укрінформ. 

"Лібералізація ринку землі, в тому числі продажу земель сільськогосподарського призначення, продовжує буди суттєвим чинником для підвищення потенціалу економічного зростання України", - йдеться в розділі документа щодо земельної реформи.

З цією метою сторони створили робочу групу з відповідними міністерствами, у співпраці зі Світовим банком, яка підготує проект законодавства для того, щоб відкрити ринок землі й дозволити продаж земель за умови належних гарантій. 

"Очікується, що затвердження закону про сільськогосподарський обіг земель у парламенті відбудеться до кінця травня 2017 року (новий термін для цього відкладеного наприкінці вересня 2016 структурного цільового показника)", - зазначається в Меморандумі.

При цьому уточнюється, що в такому випадку поточний мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення триватиме до кінця 2017 року. Одразу після буде дозволений продаж державної власності та приватної землі. 

Українська сторона зобов'язалась також провести інформаційну кампанію серед населення, щоб пояснити переваги цієї реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-