У фінкомітеті ВР заявили, що текст Меморандуму з МВФ має затверджуватися Радою

У фінкомітеті ВР заявили, що текст Меморандуму з МВФ має затверджуватися Радою

Укрінформ
Уряд досі не надав Верховній Раді тексту Меморандуму з МВФ, попри те, що відповідно до Конституції, ВР має затверджувати усі позики, які Україна бере в міжнародних фінансових організацій.

Як повідомили Укрінформу в прес-службі голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергія Рибалки, про це він заявив у понеділок, під час засідання Погоджувальної ради в парламенті.

«Сьогодні Міжнародний валютний фонд повинен ухвалити рішення про виділення Україні чергового мільярда доларів. Але уряд досі ще не надав Верховній Раді тексту меморандуму», – зауважив Рибалка. нагадавши, що відповідно до статті 85 Конституції український парламенто має затверджувати усі позики, які Україна бере в міжнародних фінансових організацій.

Він сказав, що всі бачили лише неофіційний проект меморандуму в інтернеті. За словами голови фінансового комітету, понад половина тексту меморандуму стосується фінансового сектору.

«Я кардинально не погоджуюсь із багатьма положеннями оприлюдненого проекту меморандуму, але можу погодитись із міжнародними експертами: без виведення фінансової системи України з кризи жодного зростання не буде! А у нас щоразу провалюється фінансовий день – законопроекти не набирають необхідної кількості голосів через банальну відсутність депутатів на своїх робочих місцях під час пленарних засідань. Якщо ми не візьмемося за розум сьогодні, через 5 років країна буде ще біднішою. Цього не можна допустити!» – наголосив Рибалка.

Голова фінкомітету звернувся до спікера парламенту з проханням провести нараду із керівниками Кабінету міністрів, НБУ, а також головами парламентських фракцій і комітетів для обговорення тексту Меморандуму з МВФ та кардинальних змін довгострокової економічної політики України. Він підкреслив, що необхідно також обговорити законодавчий план проведення реформ у фінансово-банківському секторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-