Білоус розповів, що потрібно для ефективної приватизації обленерго

Білоус розповів, що потрібно для ефективної приватизації обленерго

Укрінформ
Для ефективної приватизації шести обленерго необхідно запровадити стимулююче тарифоутворення, а також прийняти закон про ринок електричної енергії.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив голова Фонду державного майна Ігор Білоус, повідомляє кореспондент агентства.

"Обленерго є одним із ключовим активів, які є у Фонді держмайна, що готується до великої приватизації. Є 6 об'єктів, з них 5 уже повністю готові до приватизації. Передумовою для їх приватизації дійсно було введення стимулюючого тарифоутворення. Другий етап - це закон про ринок електричної енергії", - сказав Білоус.

За його словами, обленерго зможуть продатися за певну ціну лише за умови правильного правового середовища.

"Ми презентували приватизацію у фонді держмайна тільки за умови стимулюючого тарифу, бо це додасть конкуренції, ми побачимо справжню приватизацію. Ми переймаємося питанням конкуренції", - наголосив Білоус.

Він зазначив, що минулого тижня фонд зустрічався з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енерегетики та комунальних послуг.

"Перші рішення можуть бути у квітні, може, у липні. Ми зробили багато речей для покращення корпоративного управління, поміняли керівників, покращали економічні показники. Але ми сидимо у фонді не для того, щоб покращувати економічну діяльність, а щоб продавати ці компанії", - прокоментував Білоус.

Як повідомлялося, на сьогодні пов'язаний із Кремлем російський бізнесмен і політик Олександр Бабаков, разом із двома іншими проросійськими бізнесменами, Михайлом Воєводіним і Євгеном Гінером, контролюють 10 основних обленерго України.

Як заявив з цього приводу російський опозиціонер, який живе у Німеччині, брат убитого російського опозиціонера Бориса Нємцова - Ігор Ейдман, бізнес російських олігархів в Україні є "троянським конем" - матеріальною базою для агресії, спираючись на яку агресор намагатиметься захопити політичну владу в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-