НКРЕКП передумала зменшувати оптово-ринкову ціну на електрику в квітні

НКРЕКП передумала зменшувати оптово-ринкову ціну на електрику в квітні

Укрінформ
Оптово-ринкова ціна на електроенергію у ІІ кварталі лишатиметься на чинному рівні 1341,57 грн за 1 МВт-год. (без ПДВ).

Про це під час засідання заявив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Дмитро Вовк, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Ми планували зменшити ОРЦ на 5,8% з 1 квітня. В існуючих умовах ми вимушені скасувати рішення про зниження, але підвищення на 1% сьогодні робити не будемо. Ми будемо переглядати це рішення у липні, можливо, ОРЦ зміниться на 1,8%», - сказав Вовк.

За його словами, частка теплової генерації суттєво скоротилася.

«За останні роки скорочено загальне виробництво на електростанціях ТЕЦ на 38%, частка вугільної генерації зменшилася з 40% до 30%. Виробництво електроенергії на станціях, що працюють на вугіллі марки А, зменшилося на 60%», - зазначив голова НКРЕКП.

Він додав, що споживання вугілля марки А зменшилося з 17 млн тонн до 7 млн тонн, закладених у прогнозний баланс на поточний рік.

«До 30% вугілля, що споживається, є імпортним. Дефіцит вугілля сягає 26%», - зауважив Вовк.

Як повідомлялося, ОРЦ на електроенергію з січня зменшилася на 10% до 1341,57 грн за 1 МВт-год. (без ПДВ). З 1 квітня цей показник мав знизитися ще на 5,8% - до 1263,76 грн за 1 МВт-год. (без ПДВ). Загальне зниження ОРЦ від рівня 2016 року (1490,63 грн за 1 МВт-год. (без ПДВ)) мало б становити 15,2%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-