Україна та Словенія підписали Меморандум про співпрацю в сфері лісового господарства

Україна та Словенія підписали Меморандум про співпрацю в сфері лісового господарства

Фото
Укрінформ
Українські фахівці перейматимуть досвід Словенії у питанні удосконалення та реформування лісового господарства. Відповідний меморандум про співпрацю підписала  виконуюча обов'язки глави Держлісагентства України Христина Юшкевич з директором Лісової служби Словенії Дамяном Ораземом.

Про це Юшкевич повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"У нас дуже насичені дні. Сьогодні, у присутності Посла Словенії в Україні Наташі Прах, підписала меморандум про співпрацю у галузі лісового господарства з директором Лісової служби Словенії Дамяном Ораземом. Відтепер ми з нашими словенськими колегами будемо співпрацювати щодо удосконалення ведення лісового господарства", - написала вона.

За словами глави Держлісагентства, меморандум також передбачає співпрацю стосовно охорони та захисту лісів, лісової генетики, досліджень ґрунтів та екології; впровадження наближеного до природи лісівництва, збереження біорізноманіття лісів; зменшення впливу змін клімату та адаптації до його змін у лісовому секторі, у тому числі заходів щодо попередження стихійних лих; впровадження ефективних та екологобезбечних технологій для лісоуправління та підвищення кваліфікації лісівників; підвищення екологічної обізнаності суспільства, освіти та розвитку екологічної культури населення щодо питань збалансованого лісоуправлінння.

Юшкевич повідомила, що під час зустрічі також обговорили шляхи реформування лісового господарства України. "Наші колеги повністю підтримують те, що реформа має бути комплексною і правила ведення господарства мають бути єдиними для всіх лісокористувачів", - зазначила Юшкевич.

Фото: facebook.com/kristina.yushkevych

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-