Росія заборонила перекази в Україну через міжнародні платіжні системи

Росія заборонила перекази в Україну через міжнародні платіжні системи

Укрінформ
Держдума РФ на засіданні ухвалила закон, яким обмежує грошові перекази з РФ до інших держав за допомогою іноземних платіжних систем.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

"Документ спрямований на усунення негативних наслідків заборони на діяльність російських платіжних систем на території України", - зазначається в пояснювальній записці.

Згідно з поправками, у разі введення іноземною державою заборон щодо платіжних систем, оператори яких зареєстровані ЦБ РФ, транскордонний переказ із Росії на територію такої держави може бути здійснено тільки за допомогою оператора, який контролюється російськими юридичними особами. Ці правила будуть поширюватися на перекази без відкриття банківського рахунку.

Як повідомлялося раніше, 19 жовтня 2016 року Нацбанк України зобов'язав банки та небанківські установи України припинити надання послуг міжнародних платіжних систем, створених резидентами Російської Федерації.

У НБУ нагадали, що Президентом України від 17 жовтня 2016 року № 467/2016 введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 16.09.2016 "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-