Нацбанк обіцяє і далі відслідковувати законність платіжних систем

Нацбанк обіцяє і далі відслідковувати законність платіжних систем

Укрінформ
Національний банк України у 2017 році продовжить здійснювати оверсайт платіжних систем, зокрема оцінювати діяльність важливих платіжних систем задля посилення захисту інтересів користувачів та надійності їх функціонування.

Про це сказав директор Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Нацбанку Сергій Шацький, повідомляє прес-служба регулятора.

"Національний банк України здійснює оверсайт платіжних систем і систем розрахунків з метою посилення захисту інтересів користувачів цих систем та надійності їх функціонування", - сказав Шацький.

Він зазначив, що у цьому контексті регулятор проводить оцінювання діяльності платіжних систем, у першу чергу тих, що є важливими та соціально-важливими в Україні.

За словами Шацького, комплексне оцінювання відбувається з метою виявлення відповідності діяльності платіжної системи законодавству України та міжнародним стандартам оверсайта. Відповідно до плану оцінювання платіжних систем на 2017 рік Національний банк України здійснить комплексну оцінку внутрішньодержавної платіжної системи "Швидка копійка" (платіжна організація АТ "Ощадбанк"), яка за результатами моніторингу діяльності платіжних систем у 2016 році визнана важливою платіжною системою. Через систему "Швидка копійка" у межах України за період з 1 січня по 30 вересня 2016 року здійснено переказів на суму 3,6 млрд грн.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року указом Президента України у зв'язку зі збройною агресією Російської Федерації в Україні було заборонено діяльність низки російських платіжних систем, зокрема, "Золота Корона", "Юністрім", "Колібрі", "Лідер", "Anelik", "Blizko".

У листопаді 2016 року Нацбанк України також заборонив російські платіжні системи "Webmoney", "Яндекс.Деньги", "QIWI Wallet" і "Wallet one/Єдиний гаманець". Заборону на використання електронних грошей зазначених вище торгових марок в НБУ пояснили тим, що правила їх використання не узгоджувалися з Нацбанком. Примітно, що заборона стосувалася не тільки учасників, а й користувачів указаних платіжних систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-