Санкції для банків: НБУ пропонує заборонити російським

Санкції для банків: НБУ пропонує заборонити російським "дочкам" виводити капітал

Укрінформ
У Національному банку зазначають, що у визначенні санкцій по відношенню до українських банків з російським капіталом керувались інтересами громадян України.

Про це на прес-конференції заявив заступник голови Національного банку України Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Такі обмеження в першу чергу спрямовані на захист інтересів громадян України, чиї кошти на сьогодні розміщені в цих банках", - сказав Смолій.

Він також зазначив, що введення санкцій у вигляді запобігання виведенню капіталу за межі України означає - заборону здійснення будь-яких фінансових операцій на користь материнських банків, а це - надання міжбанківських кредитів, депозитів, субординованих боргів, кредитів, придбання цінних паперів, розміщення коштів на коррахунках та інші подібні операції. Також, заборонена виплата дивідендів, процентів, повернення міжбанківських кредитів, коштів з коррахунків і субординованого боргу.

Національний банк України вирішив застосувати санкції по відношенню до банків з російським державним капіталом в Україні у вигляді запобігання виведенню капіталу за межі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-