Санкції щодо російських банків не вплинуть на клієнтів - НБУ

Санкції щодо російських банків не вплинуть на клієнтів - НБУ

Укрінформ
Запропоновані Національним банком санкції не вплинуть на клієнтів - фізичних та юридичних осіб, які працюють на території України.

Про це на прес-конференції заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні банки з російським державним капіталом працюють у рамках пруденційних норм, вони докапіталізовані. З точки зору наглядових вимог, у нас немає претензій до цих банків. Вони працюють у звичайному режимі, обслуговуючи усіх своїх клієнтів. Хочу наголосити, що запропоновані Національним банком санкції не вплинуть на клієнтів - фізичних та юридичних осіб, які працюють на території України", - сказала Рожкова.

За її словами, запропоновані Національним банком санкції не зупинять розрахунки між контрагентами нерезидентами.

"Банки нікуди не діваються, вони продовжують працювати в законодавчому полі України. Тому ми сподіваємося, що потенційний вихід цих банків з ринку здійснюватиметься цивілізованим шляхом, або шляхом продажу, або шляхом поступового виконання зобов'язань перед клієнтами", - наголосила Рожкова.

Національний банк України вирішив застосувати санкції по відношенню до банків з російським державним капіталом в Україні у вигляді запобігання виведенню капіталу за межі України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-