НБУ пропонує ввести санкції проти банків з російським держкапіталом

НБУ пропонує ввести санкції проти банків з російським держкапіталом

Укрінформ
Національний банк України пропонує застосувати санкції щодо банків з російським державним капіталом в Україні у вигляді запобігання виведенню капіталу за межі України.

Про це на прес-конференції заявив заступник голови Національного банку України Яків Смолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На виконання цього доручення (РНБО щодо санкцій проти банків з російським капіталом - ред.) Національний банк провів відповідний аналіз і пропонує наступне: з метою збереження стабільності в країні і повного виконання українськими банками з російським державним капіталом зобов'язань перед клієнтами пропонує застосувати санкції у вигляді запобігання виведенню капіталу за межі України", - зазначив Смолій.

За його словами, НБУ пропонує застосувати такі санкції до банків з російським капіталом, а саме: до Сбєрбанку, Промінвестбанку, банку ВТБ, БМ банку, ВіЕс Банку.

Як повідомлялося, сьогодні Рада національної безпеки та оборони доручила Національному банку та Службі безпеки України протягом доби визначитися щодо санкцій проти банків з російським капіталом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-