PDAC 2017: Україна представила у Канаді потенціал ринку геологічної розвідки

PDAC 2017: Україна представила у Канаді потенціал ринку геологічної розвідки

Укрінформ
Потенціал України та відкриття ринку геологічної розвідки презентувала на PDAC 2017 International Convention, Trade Show & Investors Exchange в Канаді Державна служба геології та надр.

Про це повідомили у прес-службі Держгеонадр.

"Для нас дуже важливо представити Україну перед світовими лідерами гірничої промисловості. Держгеонадра зараз на шляху відкриття ринку геологорозвідки. Ми робимо сьогодні ставку на залученні інвестицій та інноваційних технологіях", – зазначив начальник управління надрокористування та міжнародного співробітництва Дмитро Абрамович.

Він також зауважив, що до 2014 року держава фінансувала геологорозвідувальні роботи без чіткого визначення пріоритетів для України і тенденцій на світовому ринку. Крім того, спостерігалося тотальне недофінансування відповідних робіт.

"Сьогодні Держгеонадра працює над тим, щоб відійти від такої практики. Тому наша мета - створити умови для ефективного функціонування приватних геологорозвідувальних компаній в Україні", - наголосив Абрамович.

Основні цілі задля відкриття ринку геологічної розвідки – це створення бізнес орієнтованого середовища, забезпечення конкурентної процедури отримання права користування надрами відповідно до директиви 94/22/ЄC, а відтак збільшення мінерально-сировинної бази України, наголосили в Держгеонадра.

PDAC 2017 International Convention, Trade Show & Investors Exchange – це міжнародний захід гірничої промисловості, який збирає на своєму майданчику світових лідерів галузі. Цьогоріч на цей захід завітали 22000 відвідувачів з 125 країн. Окрім сесій, семінарів, на PDAC відбулась виставка, у якій узяли участь понад 900 компаній.

Фото: Canadian Mining & Energy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-