Блокада може зашкодити тривідсотковому зростанню економіки - Гройсман

Блокада може зашкодити тривідсотковому зростанню економіки - Гройсман

Укрінформ
Економічно-енергетична блокада в зоні АТО може негативно вплинути на прогнози уряду щодо 3% зростання національної економіки у 2017 році.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з керівниками дипломатичних місій держав “Великої сімки”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На 2017 рік ми закладаємо 3% зростання національної економіки і вважаємо, що цей показник може бути навіть збільшений. Зрозуміло, що потрібно багато що зробити, але нас сьогодні, у тому числі, непокоїть економічно-енергетична блокада, яка відбувається”, - сказав Гройсман.

При цьому глава уряду подякував послам за підтримку їх країнами позиції України з цього питання. “Ми це високо цінуємо”, - додав він.

Гройсман також нагадав, що сьогодні уряд ухвалив необхідні рішення для того, щоб зробити процедуру перетину товарів на лінії розмежування у зоні АТО “абсолютно відкритою і підконтрольною для громадських організацій”.

“Нас дуже непокоїть безпекова ситуація на Сході, ескалація якої постійно провокується росіянами... Росія продовжує постачати туди озброєння, бойовиків, фінанси та інші ресурси для активних бойових дій”, - підкреслив очільник уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-