Зубко назвав джерела фінансування інфраструктурних проектів Донеччини і Луганщини

Зубко назвав джерела фінансування інфраструктурних проектів Донеччини і Луганщини

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко заявив, що Донецька та Луганська області мають багато джерел фінансування інфраструктурних проектів.

Про це він сказав журналістам на брифінгу після відкриття міжнародної виставки будівельних матеріалів та інтер'єрних рішень "KYIVBUILD UKRAINE 2017", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні Донецька і Луганська області мають багато джерел надходжень для того, щоб впроваджувати інфраструктурні проекти. Це не тільки місцеві бюджети, це не тільки державні субвенції через Фонд регіонального розвитку, через субвенції об'єднаних територіальних громад, через субвенції, які йдуть на дорожню інфраструктуру, це ще й ті безпосередньо проекти, які реалізуються на цих територіях за рахунок міжнародних фінансових партнерів. Це Європейський інвестиційний банк - програма 200 мільйонів євро, які йдуть на відновлення Донецької і Луганської областей", - зазначив Зубко.

Він наголосив, що у грудні 2016 року парламент прийняв рішення, що податки підприємств, які розташовані на тимчасово окупованих територіях, залишаються для відновлення інфраструктури Донецької і Луганської областей.

"Це приблизно близько 5 мільярдів (гривень - ред.). Тому ми розуміємо, що сьогодні нам потрібно рухатися по відновленню інфраструктури, ми бачимо, що загальний бюджет розвитку двох областей може скласти в цьому році близько 10 мільярдів", - додав віце-прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-