Будівництво терміналу в порту Одеси: АМПУ заручилася підтримкою уряду ФРН

Будівництво терміналу в порту Одеси: АМПУ заручилася підтримкою уряду ФРН

Укрінформ
Статс-секретар міністерства транспорту та цифрової інфраструктури ФРН Райнер Бомба здійснив робочий візит до Одеси, де обговорив з очільником Адміністрації морських портів України Райвісом Вецкагансом хід будівництва контейнерного терміналу на Карантинному молі Одеського морського торговельного порту.

Про це повідомляє прес-служба АМПУ. 

"Статс-секретар федерального міністерства транспорту та цифрової інфраструктури Німеччини Райнер Бомба відвідав будівельний майданчик компанії «Контейнерний термінал «Одеса» (Hamburg Port Consulting) на Карантинному молу Одеського морського порту. У рамках візиту пан Бомба обговорив хід будівництва об'єкту з керівником Адміністрації морських портів України Райвісом Вецкагансом і запевнив, що транспортне відомство ФРН розглядає можливість надання гарантій Федерального уряду на виділення кредитних коштів банку KfW (німецький державний банк) для фінансування даних робіт", - зазначили в АМПУ.

"Незважаючи на затримки по термінах будівництва об'єкта, проект контейнерного терміналу є пріоритетом для АМПУ. Ця ініціатива внесена до фінансового плану, і після затвердження деталей проекту ми негайно приступимо до продовження робіт зі зведення хвилерізу. Адміністрація морських портів України робить все можливе для вирішення завдання, і ми цінуємо інвестиції групи Hamburg Port Consulting як флагманського інвестора в Одеському порту", - цитує прес-служба керівника АМПУ.

У свою чергу, статс-секретар Бомба наголосив: "Ми серйозно розглядаємо інвестиції в даний проект. Федеральний уряд готовий сприяти в залученні кредиту KfW і в проведенні технічної експертизи проектних рішень. Так, складності були, але ми раді конструктиву, який намітився в діалозі з українською стороною. Упевнений: все вийде".

В АМПУ уточнили: очікуваний обсяг капітальних вкладень для завершення будівництва хвилерізу, а також здійснення робіт з поглиблення акваторії порту в районі нового терміналу на даний момент становить близько 1 мільярда 200 мільйонів гривень, що еквівалентно 40 мільйонам євро.

Як повідомлялося, розширення контейнерного терміналу на Карантинному молу Одеського порту - один з найбільших інвестиційних проектів, що реалізуються в морській галузі України на умовах державно-приватного партнерства. Його загальна вартість становить понад 5 мільярдів гривень. Більше половини цієї суми вкладає приватний інвестор - німецька компанія ДП "ГПК-Україна". Дочірнє підприємство НРС Hamburg Port Consulting GmbH, працює на території Одеського порту з 1 липня 2001 року.

Пропускна спроможність першої черги терміналу складе більше 600 тисяч ДФЕ на рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-