Підприємства мають зменшити енергоспоживання у пікові години до 30% - Зубко

Підприємства мають зменшити енергоспоживання у пікові години до 30% - Зубко

Укрінформ
У зв'язку із запровадженням надзвичайних заходів в енергетиці промислові підприємства мають перейти на такий режим роботи, який зменшить споживання електроенергії у години пікових навантажень з 8 до 22 год. до 30 відсотків.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко на позачерговому засіданні антикризового енергетичного штабу в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Учора уряд прийняв рішення про введення надзвичайних заходів в енергетичній системі України, які передбачають поступові кроки, які повинні зробити як генерація, так і енергоспоживання. Також інструкції щодо погодинного графіку навантаження і споживання сьогодні направлені в регіони. Разом з тим я наголошую ще раз: голови обладміністрацій спільно з обленерго, ДСНС, службами на місцях повинні зробити ті кроки, які ми вже проходили у 2014-2015 році, - відпрацювати режими роботи з промисловими підприємствами, щоб саме у пікове навантаження з 8 до 22 год. зменшити споживання, можливо, до 30 відсотків", - сказав Зубко.

Окрім того, слід подбати про те, щоб перевести ті підприємства, які мають додаткове термічне обладнання, в інший добовий графік роботи, а там, де є можливість працювати на альтернативних джерелах енергії, також потрібно застосувати це у максимальному обсязі.

Зубко наголосив, що доведені до споживачів, окрім населення, вимоги щодо граничного обсягу споживання мають бути дотримані, щоб уникнути відключень.

"Там, де буде дотримуватися граничний рівень споживання, відключень не буде. Я думаю, що на сьогоднішній день у нас є всі можливості втримати ситацію і пройти цей термін так, щоб уникнути відключення від енергоспоживання", - зазначив віце-прем'єр.

Водночас він зауважив, що "ця ситуація і цей сценарій" задіяні у той час, коли темпераутра повітря є доволі низькою, а до кінця опалювального періоду 15 квітня ще багато часу.

"Тому нам потрібно розрахувати сили і можливості, щоб пройти цей термін на абсолютно стабільній роботі всіх енергосистем", - наголосив Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-