Блокування Донбасу: Гройсман заявляє про підрив національної економіки

Блокування Донбасу: Гройсман заявляє про підрив національної економіки

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголошує на необхідності посилення відповідальності за блокування постачання вугілля та негативного впливу від таких дій на державу.

Про це Глава уряду сказав у четвер на засіданні РНБО, повідомляє Урядовий портал

"Ми країна демократична, ми поважаємо права усіх на мирний протест. Але я категорично не сприймаю, що використовуються абсолютно незаконні дії для того, щоб виявити такий протест", - наголосив Гройсман, підкресливши, що особисто виступає за посилення відповідальності тих, хто здійснює блокування.

Прем'єр також вважає за необхідне посилити координацію відповідних служб для того, щоб не допустити будь-яких блокувань постачання вугілля у майбутньому та негативного впливу від таких дій на державу.

"Це питання треба розглядати у юридичній площині", - сказав він.

За словами Гройсмана, внаслідок дій тих, хто перекрив постачання вугілля до підприємств енерго- та теплозабезпечення, починають страждати люди. 

"Унаслідок дій, які призвели до перекриття залізничного сполучення із підприємством теплопостачання, у тому числі енергетики, ми маємо сьогодні серйозну ситуацію, через яку починають страждати люди. З одного боку, це питання теплозабезпечення у містах, які використовують енергетичне вугілля для опалення і вироблення тепла. З іншого боку, це третина усієї генерації електричної енергії, яка виробляється на такому вугілля", - зазначив Гройсман.

Він також наголосив на негативних наслідках блокування постачання вугілля для національної економіки.

"Дії спричинили перекриття у тому числі необхідної сировини для металургів. Це означає, що маємо ще й справу з підривом національної економіки", - підкреслив Прем'єр і додав, що у металургійному секторі працює близько 300 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-