Укргазвидобування планує вийти на Чорноморський шельф

Укргазвидобування планує вийти на Чорноморський шельф

Укрінформ
Укргазвидобування подало до Державної служби геології та надр пакети документів із заявами на отримання спецдозволів на користування надрами на 23 нових ділянках, серед яких 4 – на шельфі Чорного моря.

Про це повідомляється на сайті компанії. 

"На початку року ПАТ "Укргазвидобування" подало до Державної служби геології та надр України пакети документів із заявами на отримання спецдозволів на користування надрами на 23 нових ділянках, серед яких 4 – на шельфі Чорного моря. Наявність спецдозволів на користування надрами дозволяє легітимно проводити пошук та розвідку на чорноморському шельфі, нарощувати видобуток, наближаючи головну ціль стратегії «20/20», якою керується УГВ, – повну енергонезалежність України", - йдеться у повідомленні. 

Вести роботи на ділянках, розташованих на шельфі Чорного моря, УГВ планує, залучивши інвестиції.

Як зазначають в «Укргазвидобуванні», у разі отримання спецдозволів промисловий видобуток можна буде розпочати вже за 2-3 роки.

«Вкластися в стислі терміни ми плануємо завдяки нашому прогресивному менеджменту, інноваційним підходам, які є в УГВ, професіоналізму наших робітників та інвестиціям. Таким чином, ми хочемо прискорити отримання Україною нових об’ємів власного природного газу», – зазначив директор з питань геології ПАТ «Укргазвидобування» Мирон Фірман.

Також повідомляється, що загалом на розгляді у Державній службі геології та надр України знаходяться пакети документів для отримання спецдозволів на користування надрами по 37 нових ділянках. Загальна площа цих ділянок, розташованих у межах Полтавської, Волинської, Харківської, Львівської, Дніпропетровської областей України та шельфу Чорного моря, становить 13 тис. 965 км кв., з яких у межах шельфу – 3 тис. 682 км кв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-