Чиновників Укргазвидобування викрили на розкраданні, тривають обшуки

Чиновників Укргазвидобування викрили на розкраданні, тривають обшуки

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили посадовців ПАТ "Укргазвидобування" на виведенні грошей з товариства.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Правоохоронці встановили, що чиновники головного офісу Укргазвидобування та регіональних філій товариства за змовою з комерційними структурами організували механізм розкрадання грошей компанії через надання охоронних послуг. Між тим, українським законодавством заборонено здійснення охорони особливо важливих об’єктів державної власності приватними структурами", - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби задокументували, що для легалізації оборудки посадовці уклали договори з двома приватними охоронними структурами нібито на надання послуг забезпечення систем безпеки. Чиновники незаконно перерахували комерсантам понад дев’яносто п’ять мільйонів гривень, які потім перевели у готівку та привласнили учасники оборудки.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, сьогодні, 8 лютого, правоохоронці проводять санкціоновані обшуки у приміщеннях ПАТ "Укргазвидобування" у Києві, Полтаві, Харківській області та офісах приватних комерційних структур. Триває досудове слідство.

У Фейсбуці голова ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко заявляє про обшуки у компанії від Служби безпеки України та Генеральної прокуратури та стверджує, що готовий відповісти на всі питання правоохоронців.

"Зранку в ПАТ "Укргазвидобування" маски-шоу СБУ і ГПУ. Ви хочете знати, як в Україні просуваються реформи? Ось так і просуваються - звечора реформи, зранку обшуки", - заявив Прохоренко.

Він наголосив, що менеджмент компанії відкритий та готовий відповісти на всі питання правоохоронців.

"Ми відкриті і нам нема чого приховувати. Ми завжди відповідаємо на законні вимоги правоохоронних органів. Я особисто вчора витратив 3 години на спілкування зі слідчим ГПУ. Все цівілізовано, домовилися про зустріч, відповів на всі питання", - зазначив голова УГВ.

Разом з тим він скаржиться, що подібні дії заважають поліпшенню інвест-клімату та залученню іноземних інвестицій.

"Ми нарощуємо видобуток газу, швидкими темпами модернізуємо виробництво. Перекриваємо корупційні схеми... Вистачає людей, яким це не подобається. Багато старих "елементів" воліють повернутися на потоки", - додав Прохоренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-