Екс-заступника голови

Екс-заступника голови "Укргазвидобування" заарештували на 2 місяці

Укрінформ
Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому першому заступнику голови правління "Укргазвидобування" Олександру Сомову.

Він був заарештований на 2 місяці з правом внесення застави у розмірі 50 млн грн, повідомив у прямому ефірі "112 Україна" повідомив Олег Степовий.

Також Солом'янський районний суд на 2 місяці заарештував заступника голови правління "Укргазвидобування" Вадима Шленчака. У його справі передбачено заставу 5 млн грн.

Таким рішенням суддя повністю задовольнив вимоги представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, які саме про такий запобіжний захід і просили.

Нагадаємо: Шаленчак і Сомів проходять як підозрювані у так званій справі Онищенко. Їх звинувачують у розкраданні майна підприємства "Укргазвидобування" та продажу газу за заниженими цінами.

За версією слідства, затримані, маючи в арсеналі ряд прямих повноважень, умисно не вживали заходів щодо припинення договорів СД, вступивши в злочинну змову з представниками злочинної організації, у створенні і керівництві якої підозрюється Онищенко.

Останнього НАБУ підозрює в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-