Від закриття ФОПів бюджет нічого не втратив - Рева

Від закриття ФОПів бюджет нічого не втратив - Рева

Укрінформ
Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що масове припинення діяльності фізичних осіб-підприємців (ФОПів), не мало негативного впливу на бюджет.

Про це він сказав у ефірі "Радіо Свобода".

«Насправді закриваються ті ФОПи, які не вели господарської діяльності і не сплачували податків. Їм із 1 січня запропонували щомісяця платити не податок, а єдиний соціальний внесок (ЄСВ), щоб у них ішов пенсійний стаж. 129 тисяч відмовилися це зробити і закрили підприємницьку діяльність. При цьому бюджет не втратив нічого. І нічого не втратили ці люди, оскільки вони самі не заробляли, тож відповідно нічого не платили», - зазначив Рева.

За його словами, з числа тих ФОПів, які вели активну підприємницьку діяльність, закрилися приблизно 16,4 тисячі, за цей же час відкрилися 28 тисяч осіб-підприємців.

«Що це дало? Тільки від єдиного податку у бюджет надійшло майже 1 млрд грн додатково, порівняно з попереднім періодом. Порівняно з січнем 2016 року, на 38% збільшилися доходи державного бюджету, а на 20% зросли доходи Пенсійного фонду», - додав Рева.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 27 грудня підписав зміни до законодавства, ухвалені Верховною Радою 6 грудня, щодо роботи фізичних осіб-підприємців.

Відповідно до нових норм, вже з 1 січня окремі категорії ФОПів, зокрема другої та третьої груп, змушені платити єдиний соціальний внесок 704 гривні на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку.

Раніше ФОП, коли у певному періоді мав прибуток, то сплачував 5% податок  та ЄСВ. Якщо ж руху коштів не було, то сплачувати не було необхідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-