У січні закрили 156 тисяч ФОПів - Насіров

У січні закрили 156 тисяч ФОПів - Насіров

Укрінформ
Впродовж січня 2017 року було закрито 156 тисяч ФОПів, з них лише 16,4 тисяч - реально працюючих.

Про це на нараді під головуванням Прем'єр-міністра  Володимира Гройсмана, присвяченій виплаті мінімальної заробітної плати на рівні 3200 грн, повідомив голова Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров, інформує Урядовий портал.

"За даними ДФС, у січні нового року в Україні зареєструвалось майже 28 тис. нових підприємців. Протягом січня було закрито 156 тис. ФОП, з них лише 16,4 тис. - реально працюючих", - сказав Насіров.

Він зауважив, що 90% з тих, хто припинив свою підприємницьку діяльність у грудні-січні, перебували на загальній системі оподаткування. З них 98% не здійснювали ніякої господарської діяльності.

За словами голови ДФС, також у січні 2017 року було зібрано податку на доходи фізичних осіб на 40% більше, майже 2,9 млрд грн, ніж у січні минулого року, єдиного соцвнеску - на 700 млн грн більше. Порівняно до запланованих надходжень ЄСВ, це додаткові 1,8 млрд грн, або 20%.

"Починаючи з січня, ми бачимо наповнення Пенсійного фонду абсолютно нормально, прогнозовано, з суттєвим перевиконанням планів. Це додаткові кошти, які забезпечать гарантовану виплату усіх соціальних виплат вчасно і потім навіть можна говорити про якесь збільшення", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-