Служба зайнятості заявляє, що працевлаштовує близько 3 тисяч людей щодня

Служба зайнятості заявляє, що працевлаштовує близько 3 тисяч людей щодня

Укрінформ
Державна служба зайнятості щодня працевлаштовує три тисячі людей. 

Про це у четвер під час прес-конференції на тему: "Настрої серед українців - заробітчан" в Укрінформі повідомив заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко.

"Ми на сьогодні робимо реформу служби саме в напрямку надання сервісних послуг і якомога швидшого працевлаштування. За минулий рік нам вдалося на сім днів скоротити кількість працевлаштування, тобто на сім днів люди стоять менше на обліку, на сім днів ми швидше працевлаштовуємо. Щодня ми працевлаштовуємо три тисячі людей," - сказав Кравченко.

За його словами, на базі Державної служби зайнятості створюються консалтингові центри або бізнес-центри розвитку підприємництва.

"Вони будуть створені по всій Україні, у нас такий центр вже діє в місті Харкові, такий центр діє в Києво-Святошинському районі, який ми відкрили в минулому році. І кожен, хто працював офіційно, може прийти і отримати допомогу на відкриття власної справи. Якщо у вас є бізнес-ідея, ми готові розвивати і навчимо вас як це робити", - зауважив Кравченко.

Крім того, він зазначив, що служба зайнятості сьогодні почала активно співпрацювати з "Укроборонпромом". "Ми розробляємо програму, у них тисячі вакансій, які потрібно заповнити, де потрібні спеціалісти", - розповів він.

Також, за словами Кравченка, служба зайнятості готова допомогти працевлаштуватися тим, хто повернувся за-за кордону.

"Державна служба зайнятості готова навчити і перенавчити на ту чи іншу спеціальність. Ті громадяни, які повертаються за-за кордону, не мають кваліфікації, хотілося б щоб вони зверталися до нас і ми допомогли їм знайти роботу і отримати освіту. Нам сьогодні потрібно дивитися ширше і для людей, які поїхали за кордон потрібно запропонувати досить багато програм, які допомогли б їм повернутися в Україну і робити свою справу і розвивати щось в Україні", - наголосив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-