Рева каже, що понад третина працюючих в Україні не застраховані

Рева каже, що понад третина працюючих в Україні не застраховані

Укрінформ
В Україні наразі з 16,3 млн зайнятих осіб від 15 до 70 років застрахованими є лише 10,2 млн осіб.

Про це в середу під час засідання Кабінету міністрів заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, інформує прес-служба Мінсоцполітики.

«Ще одна проблема, яка потребує поступового вирішення, - охоплення соціальним страхуванням усього зайнятого населення. На сьогодні із 16,3 млн зайнятих осіб від 15 до 70 років застрахованими є лише 10,2 мільйона осіб», - сказав Рева.

Як зазначив міністр, враховуючи низький рівень зайнятості населення, такий стан справ «фактично унеможливлює проведення в країні справедливої соціальної політики, коли всі громадяни беруть участь у формуванні та розподілі суспільних ресурсів».

«Тобто більша частина нинішнього покоління громадян працездатного віку не є учасниками соціального страхування, а кількість платників єдиного внеску є значно меншою, ніж пенсіонерів. І це створює сьогодні не тільки загрози для розміру дефіциту Пенсійного фонду, унеможливлює в багатьох випадках наше бажання значного підвищення рівня пенсійного забезпечення, але й ставить під загрозу пенсійне майбутнє тих людей, які сьогодні повинні працювати і сплачувати пенсійні внески», - наголосив Рева.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-